De nu ca. 236.000 berørte hunde dækker over 26.000 registrerede rene race-hunde, og op imod 210.000 blandinger, der indeholder en eller flere af nu 13 bandlyste racer. I kølvandet af disse ændringer, er der kommet en bølge af afvisninger og restriktioner på andre områder, stadigt flere hundetræningsklubber og boligforeninger, der af frygt for at miste nuværende medlemmer lukker for al adgang af disse hunde samt blandinger og dermed også deres ejere, disse afvises uden undtagelse, og udelukkes udelukkende pga. deres hunds udseende eller race. Jeg ejer en sådanne hund og står ikke alene om at ville have vores normale liv tilbage, samt at kunnet gå tur med vores hund igen på lige vilkår med alle andre hundeejere.

8. september 2010

Hunde der nu aflives pga. ødelagte sind

Det er frustrerende synes jeg, at det netop er 'bagsider' af loven som dette politikerne og nogle der støtter af mundkurv og 2meters-snoren på den måde ikke kan/vil se.


At f.eks. Bulldogen nu også er blevet stemplet som kamphund - tyder også på en kæmpe mangel på viden.

Der er en god grund til at politiet ikke 'rykker' ind med sprøjterne hver gang de ser en hund med under 1 cm kort pels - ressourcerne mangler, ja,
men tænke sig at de selv er en del af de hundeejere der har god viden om hvad en hund er, og ikke mindst hvad den ikke er.
Politiet er også mennesker.

Og så er det nok også mere tiltrængt at få fat på nogle af de uansvarlige billister - der kører overfor rødt, kører for stærkt, snakker i mobil og kører med alkohol i blodet -
der kan vi tale om uansvarlighed fordi bilen er og bliver en dræber.
 - Det er en maskine der kan nå høj vægt og fart og den kan ikke 'stoppe af sig selv'

At begynde at sammenligne hunde med bilers drabsstatistikker, det synes jeg godt nok er langt ude.
Hunde er levende væsener, de er skabt for og til mennesket som et levende væsen, menneskets ven og hjælper, med nærmest menneskelige basale behov.
De hengiver sig til sin ejer og familie - og disse har pligt til at tage sig godt af hunden, da denne afhænger af deres mennesker.

Disse hunde der nu er underlagt regeringens indskrænkende krav om mundkurv og snor - disse hunde er IKKE kamphunde
størstedelen er brugshunde på lige fod med mange andre mere kendte racer, og de har brug for megen fysisk og stimulerende træning og røring.

Der er i nærmeste værste tilfælde tale om en selvprofeti af en række hunde af bestemte racer der må aflives - pga ejernes manglende plads og accept til at røre deres hunde og træne og være med dem som almindelig hundeejer, dette værende sig både i naturen og i hjemmet nu...

Max. 2 meter snor og mundkurv på hunde -
skaber frustrerede og stressede hunde
pga. manglende motion, leg, aktivering, socialisering og træning - hvis man skal nævne væsentlige grunde til hvorfor hunde - uanset race- hvorfor de bider, så er det primært pga. disse mangler.

- En kamphund er en hund der bliver brugt til kamp - .

Jeg/vi vil ikke skæres over en kam -
det er ikke det Danmark bør kendetegnes ved ude omkring i Verdenen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle er velkomne til at skrive en kommentar til dette indlæg